Forumul Antreprenorilor

Bursa de Valori Bucureşti a prezentat astăzi modele autohtone de succes în afaceri, pentru a stimula spiritul antreprenorial şi pentru a creşte apetitul românilor de a investi, în cadrul „Forumului Antreprenorilor Made in România – cum să devii antreprenor de succes”. Preşedintele Bursei, Lucian Anghel, crede că puterea exemplului îi va încuraja pe cei care nu îndrăznesc încă să facă pasul spre propria afacere:

Lucian Anghel: Studiile arată că în România, dacă un român ar avea bani, să zicem 100.000 de euro, printre primele opţiuni pe care şi le-ar dori ar fi să-şi creeze o afacere. Foarte interesant, este cam la acelaşi nivel cu dorinţa de a achiziţiona o casă, un teren sau a-şi îmbunătăţi confortul locativ, a-şi renova locuinţa. Noi aici am adus o serie de poveşti de succes, tocmai pentru a arăta că sunt antreprenori români, tineri, unii cu tradiţie, companii nou înfiinţate, inclusiv în IT, care au reuşit să-şi dezvolte business-ul într-un ritm extraordinar, să creeze locuri de muncă, să devină multimilionari.

Practic, din mediul privat venind, folosind chiar şi instrumente ale bursei, ale pieţei de capital, fie emitere de obligaţiuni, fie emitere de acţiuni, practic au încercat şi au reuşit în România să obţină poveşti de succes. De prea multe ori în România vedem în general doar partea negativă a lucrurilor şi asta cumva blochează psihologic o parte din potenţialul de investiţie în economia naţională, care vine chiar din intern, adică nu din afara ţării.

Realizator: Prin Forumul Antreprenorilor, Bursa de Valori Bucureşti îşi propune sa coalizeze antreprenori, consultanţi dar şi investitori care să găsească împreună soluţii la problemele cu care se confruntă şi ca să poată sprijini dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri, transmite reporterul nostru Atena Teognoste./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august