12 cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate în România

12 cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate în România, de la începutul lunii mai şi până în prezent, în Bucureşti şi în şase judeţe, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor locale să ia măsuri de dezinsecţie, cât mai curând posibil, pentru a stârpi ţânţarii care transmit acest virus, cu atât mai mult cu cât aceştia s-au înmulţumit din cauza vremii ploioase. La Bucureşti, primarul general Gabriela Firea s-a declarat, astăzi, nemulţumită de modul în care firma cu care Primăria are contract a făcut tratamentele pentru combaterea ţânţarilor.

Gabriela Firea: Motivul pe care îl invocă reprezentanţii companiei că tratamentele nu au avut efectul scontat în capitală este acela că a plouat. Ne-am fi aşteptat ca tratamentele aplicate de domniile lor, încă din luna mai, să fi fost mai eficiente şi să crească gradul de confort al bucureştenilor şi nu dimpotrivă. Discutăm cu avocaţii chiar posibilitatea rezilierii acestui contract dacă el nu este dus conform prevederilor contractuale la bună îndeplinire şi desfăşurare. Nu avem alte modalităţi legale. Am şi deschis o linie verde la care se răspunde non-stop, 0800 800 868.

La acest număr de telefon s-au primit de ieri până astăzi 61 de sesizări din partea bucureştenilor, cele mai multe din Sectorul 1 al Capitalei./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august