Câte E-uri pot fi într-o maioneză?

Cu toţii ne dorim o alimentaţie sănătoasă, dar „pofta de ceva bun” ne abate adeseori de pe drumul drept. Astăzi, exemplul maionezei. Un studiu realizat de InfoCons, pe 21 de produse tip maioneză, trage un serios semnal de alarmă.

Astfel, din punct de vedere al E-urilor, produsele analizate au avut urmatoarele procentaje:

14.28 % din produsele analizate au în conţinut 0 E-uri;

  • 9.52 % din produsele analizate au în conţinut 1 E;
  • 28.57 % din produsele analizate au în conţinut 2 E-uri;
  • 4.76 % din produsele analizate au în conţinut 3 E-uri;
  • 9.52 % din produsele analizate au în conţinut 4 E-uri;
  • 9.52 % din produsele analizate au în conţinut 5 E-uri;
  • 14.28 % din produsele analizate au în conţinut 7 E-uri;
  • 9.52 % din produsele analizate au în conţinut 8 E-uri.

Alternativa este, desigur, maioneza delicioasă făcută în casa, ca pe vremea bunicii. Pentru cei grăbiţi: citiţi cu atenţie etichetele şi alegeţi un produs cu 0 E.

InfoCons este o asociaţie neguvernamentală din România, care are o activitate de protecţie a consumatorilor.

Mariana Drăgoi