În luna august, în inima verii, alegeţi mai mult decât oricând, produse de sezon. Acest lucru contribuie la promovarea pieţei locale, la diversificarea meniurilor, dar şi la beneficii nutriţionale maxime. Iată câteva idei pentru această lună:

1. Roşii – În afara sezonului roşiile parcă nu au gust, dar vara sunt aromate. Un vârf de sare şi o picătură de ulei de măsline sunt suficiente pentru a le pune în valoare. Bogate în vitamina C şi antioxidanţi, ele ajută la limitarea riscului bolilor cardiovasculare şi consolidează sistemul imunitar. Un alt avantaj al tomatelor, au un conţinut scăzut de calorii (100 de grame au 16,4 kcal).

2. Vinete – Sunt cele mai bune în luna august. Au un conţinut bogat de fibre şi au puţine calorii. Se pot găti fierte, la grătar, coapte, preparate în cuptor sau în tigaie, felii, cuburi sau piure, ca aperitive, în diverse feluri de mâncare sau drept garnituri.

3. Porumb – Fiert sau gătit în diverse moduri, porumbul are un conţinut bogat în fibre, vitamine, antioxidanţi şi proteine. Porumbul porotejează organismul de radicalii liberi.

4. Pepeni galbeni – Oferă vitamina C, carotenoide, potasiu, fibre şi oligoelemente care protejează organismul de diverse boli. O reţetă simplă pentru un mic dejun de vara sănătos şi uşor de făcut ar fi: tăaţi un pepene galben în jumătate, scoateţi seminţele, apoi umpleţi fiecare jumătate cu iaurt şi muesli.

5. Piersici – Sunt stelele verii în august, putânt fi consumate proaspete sau în preparate, atât în varianta dulce, cât şi sărată. Astfel, se pot pregăti compopturi, dulceţuri, gemuri, siropuri, îngheţate, prăjituri, tarte sau salate. Parfumate şi gustoase, sunt bogate în vitamina C şi au un cnţinut redus de calorii.(www.santemagazine.fr)/aionescu

RADOR ,3 august 2018