Rectificarea bugetară a avut drept ţintă asigurarea pensiilor şi a salariilor până la sfârşitul anului

Rectificarea bugetară a avut drept ţintă asigurarea pensiilor şi a salariilor până la sfârşitul anului, a fondurilor necesare proiectelor de investiţii şi sprijinirea mediului de afaceri, a afirmat premierul Viorica Dăncilă. Într-o declaraţie de presă, făcută în această seară la Palatul Victoria, ea a explicat de ce vor fi reduse bugetele unor instituţii.

Viorica Dăncilă: Au existat şi reducerea ale bugetelor unor instituţii, am redus însă doar acolo unde a existat un grad scăzut de utilizare a banilor alocaţi. Dacă nu au reuşit să cheltuie banii pe care îi aveau la dispoziţie, am considerat că este mai bine să luăm acest excedent şi să îl repartizăm cu prioritate către sănătate, educaţie şi investiţii.

Realizator: Premierul a susţinut că rectificarea bugetară este pozitivă în condiţiile în care au existat încasări suplimentare de şase miliarde de lei la bugetul statului, după primele şapte luni ale anului. Produsul Intern Brut este estimat la 945 de miliarde lei, cu 37 de miliarde mai mult, în timp ce deficitul bugetar se află la 2,97%. Printre instituţiile ale căror bugete s-au redus prin această rectificare se numără: Administraţia prezidenţială, SIE, SRI, SPP, STS , dar şi nouă ministere, printre care cel al Economiei, Energiei, Mediului şi Dezvoltării./roprea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 august