Parcarea cu 650 de locuri de la Străuleşti va fi inaugurată în luna octombrie

Realizator: Constanţa Comănici – Parcarea cu 650 de locuri de la Străuleşti va fi inaugurată în luna octombrie, după montarea instalaţiilor de taxare şi stabilirea tarifelor pentru şoferi. Nodul intermodal va asigura conexiunea între metrou, liniile RATB şi microbuzele preorăşeneşti, spune directorul de investiţii de la Metrorex, Constantin Mustăţea.
Constantin Mustăţea: Conceptul este adunarea într-un singur loc a tuturor modulelor de transport de suprafaţă, inclusiv subteran, respectiv RATB, parte de taxi, parte de autobuze, transport preorăşenesc, autocare şi bineînţeles metrou, cu acces direct din acest terminal. Ca şi avantaj, tot ceea ce vine din partea de nord a oraşului Bucureşti se va opri în această zonă, degrevând transportul, mai puţine maşini în trafic, mai puţină poluare.
Realizator: La Străuleşti vor fi şi un post de poliţie, o cafenea şi chiar o farmacie, după cum transmite reporterul nostru Alexandru Lancuzov, care ne spune acum în direct şi cum se circulă la această oră pe şoselele principale din ţară. Bună dimineaţa, Alex! Te ascultăm.
Reporter: Bun găsit! Drumul naţional 73D din judeţul Argeş rămâne complet închis cel puţin până la sfârşitul lunii, atunci când se termină expertiza tehnică. Şoseaua s-a rupt săptămâna trecută la Boteni, kilometrul 41. Drumarii nu pot redeschide circulaţia nici măcar pentru autoturisme. Traficul rămâne deviat pe DN 73, Piteşti-Câmpulung. Mergem şi în judeţele Covasna şi Harghita. Astăzi pe DN 11 restricţii parţiale pentru un tur ciclist între Târgu Secuiesc şi Reci şi pe DN 13 între Sfântu Gheorghe şi staţiunea Covasna. Atenţie
DN 11 rămâne închis, DN 11B, între Târgu Secuiesc şi Cozmeni, din cauza şoselei care s-a surpat în urma inundaţiilor din iunie. Nu sunt probleme deosebite de fluenţă pe Autostrada Soarelui spre litoral, se merge bine şi pe DN 39 Agigea-Eforie Sud. Ultima informaţie din judeţul Timiş, plombări şi asfaltări pe DN 68A, între Coşava şi Coşeviţa. Se menţin şi restricţiile pe autostrada A6 dinspre Lugoj către autostrada A1.
Realizator: A fost în direct cu informaţii din trafic reporterul nostru Alexandru Lancuzov./mnecula/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 august)