Incidente între forţele de ordine şi manifestanţi, în Piaţa Victoriei

Revenim în Piaţa Victoriei din Capitală, unde are loc o manifestaţie împotriva Guvernului şi unde au avut loc incidente, iar forţele de ordine au intervenit.

Reporter: Iulian Olescu – Într-adevăr, forţele de ordine au reuşit să împingă manifestanţii înapoi în perimetrul acela din centrul pieţei şi au format un dispozitiv cu garduri metalice şi personal al Jandarmeriei şi trupelor speciale din Jandarmerie în jurul acestui perimetru, însă circulaţia este încontinuare oprită în toată Piaţa Victoriei. S-au folosit şi gaze lacrimogene şi câteva persoane au fost transportate pe targă către ambulanţele SMURD care se află în număr mare aici, în Piaţa Victoriei, în acest moment. Persoanele aflate aici, cele… Mai multe sute de persoane, nu pot să apreciez foarte bine, scandează în continuare împotriva executivului, cer demisia executivului şi alegeri anticipate. Au aruncat şi cu sticle, în general goale, către forţele de ordine. Au fost, într-adevăr, incidente, dar în acest moment sunt grupaţi în acel perimetru din centrul pieţei. Cu toate acestea, circulaţia este în continuare întreruptă pe toate arterele.

Realizator: Deci lucrurile s-au calmat la această oră?

Reporter: Atmosfera este în continuare tensionată. Se scandează „fără violenţă”. Văd jandarmi care au acele tuburi cu gaze lacrimogene, fiind prezenţi în continuare aici în zonă./ilixandru/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 august