Târgul Gaudeamus, ediţie estivală

Realizator: Târgul Gaudeamus, organizat de Radio România, se deschide astăzi de la ora 17:00, în Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia. A zecea ediţie estivală se desfăşoară în contextul a două evenimente importante: 100 de ani de la Marea Unire şi 90 de ani de existenţă a Radioului Public. Conferenţiarul universitar Daniel Citirigă, prodecanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice al Universităţii Ovidius din Constanţa este preşedintele de onoare al ediţiei.
Daniel Citirigă: Între Centenarul Marii Uniri, Târgul Gaudeamus şi Radiodifuziune, după părerea mea, există o legătură directă şi aceasta este dată de dorinţa de libertate, de aflare a adevărului, pentru că adevărul îl putem afla doar prin lecturi intense, doar prin libertate de exprimare, iar Radioul este o instituţie care depinde direct de această libertate şi această libertate trebuie să recunoaştem că noi am dobândit-o de-a lungul celor 100 de ani prin multe sacrificii.
Realizator: Intrarea la Târul Gaudeamus de pe Litoral este liberă, iar programul de vizitare, zilnic, între orele 15:00 şi 23:00./csimion/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 august)