O nouă zi de proteste în Piaţa Victoriei

A fost o nouă seară de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală. Zeci de mii de oameni au scandat lozinci prin care au cerut demisia guvernanţilor. Manifestaţia s-a desfăşurat fără incidente, după cum ne-au transmis reporterii noştri. Singurele urgenţe medicale nu au fost generate de agresiuni, precum cele de vineri. Acelea s-au soldat cu 452 de răniţi, atât din rândul protestatarilor cât şi al forţelor de ordine. Doar şase mai sunt internate în spital, în stare stabilă. Ieri, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a stat de vorbă cu pacienţii internaţi la Spitalul Floreasca.

Sorina Pintea: Nu are o ruptură de coloană cervicală. Este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat. Aşteaptă să meargă la serviciu.
Am stat de vorbă şi cu cei doi colegi ai ei, apoi cu o domnişoară de 29 de ani care are o plagă la picior – din fericire, şi ea este bine -, apoi cu un băiat de 37 de ani care avea un cartuş sau proiectil în picior; şi l-a extras singur. Dar sunt bine.

*
Realizator: Şi în marile oraşe, mii de oameni au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu protestele din Capitală. Au fost manifestaţii în Cluj, Sibiu, Braşov, Timişoara, Iaşi, Arad, Bacău sau Constanţa, după cum ne-au transmis corespondenţii noştri./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 august