Târgul de carte Gaudeamus, la Mamaia

Realizator: Târgul de carte Gaudeamus Litoral continuă astăzi în piaţeta Perla din staţiunea Mamaia. Acesta şi-a deschis ieri porţile, iar iubitorii de lectură îl vor putea vizita gratuit până miercuri. Evenimentul este privit ca o sărbătoare atât de turiştii aflaţi la malul mării cât şi de reprezentanţii editurilor.
Reporter – Silvia Pascalea: Muzica militară a forţelor navale române a creat o atmosferă de sărbătoare la malul mării. Târgul Gaudeamus Litoral din staţiunea Mamaia a fost animat imediat după deschidere de turiştii îndrăgostiţi de lectură. Printe ei şi Alina, o adolescentă din Râmnicu-Vâlcea, care a vrut să îşi programeze vacanţa de vară pe litoral în funcţie de acest eveniment.
-: Datorită târgului am venit la mare în perioada aceasta şi chiar /…/, pentru că fiind din Vâlcea numai să merg la cel din Bucureşti, în noiembrie şi o jumătate de an fără cărţi e foarte mult. Bine, /…/ pe internet, dar altceva e când vezi cărţi la faţa locului.
Reporter: Ediţia cu numărul 10 a târgului Gaudeamus Litoral a debutat cu o mare de vizitatori.
Mariana Tănăsie, reprezentantă editură: Ca într-o zi de sărbătoare – lumea este fericită, relaxată, curioasă să intre în acest corp să vadă ce se întâmplă, ce noutăţi am adus. Ne întoarcem încet – încet spre bucuria de a răsfoi o carte şi chiar am văzut copii mici care vin aşa şi de-abia ajung la masă şi deschid cartea şi îşi bagă năsucul între file să îi simtă mirosul, ceea ce e un lucru extraordinar.
Realizator: Prezent ieri la deschiderea târgului Gaudeamus, preşedintele director general al SRR, Georgică Severin, a subliniat şi el importanţa acestui eveniment.
Georgică Severin: Societatea Română de Radiodifuziune, organizatoarea Târgului de carte Gaudeamus, este mândră că a ajuns la a 107-a ediţie a acestui târg. Întâmplarea face că cea de-a 100-a ediţie a fost anul trecut aici, la Constanţa, când am aniversat şi cei 50 de ani de Radio Vacanţa şi mă gândesc ce repede trece vremea; deja au trecut încă şapte ediţii ale Gaudeamus desfăşurate în marile oraşe ale României. Fără carte este destul de dificil. De aceea, din 1994, ediţiile succesive ale Târgului de carte Gaudeamus, desfăşurate întâi numai la Bucureşti, ulterior în întreaga Românie, au demonstrat sprijinul pe care Radioul public îl aduce autorilor, editorilor, dar în primul rând cititorilor./opopescu/dsirbu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 august)