Redeschiderea secției de circulație Dornești – Gura Putnei – Putna

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA anunţă redeschiderea circulaţiei feroviare pe secția CF Dornești – Gura Putnei – Putna.

Linia va fi redeschisă în data de 14 august 2018, dată la care va circula doar un tren de probă de tip AM Desiro, ”Săgeata albastră” pe traseul Suceava – Putna, cu plecare în jur de ora 11 din stația CF Suceava și sosire în stația Putna Centru în jur de ora 14. Ruta parcursă va fi Suceava-Suceava Nord – Dărmănești – Milișăuți – Țibeni-Dornești – Rădăuți – Gălănești – Vicov – Vicovu de Jos – Vicovu de Sus – Bivolarie – Gura Putnei – Putna Troiță – Putna Centru.

Reamintim că Secția Dornești – Gura Putnei a fost închisă inițial din cauza inundațiilor în perioada 2008 – 2010, iar după efectuarea lucrărilor de reparații a funcționat până în anul 2012, când operatorii de transport feroviar nu au mai operat pe această secție.

Pe secția de circulație neinteroperabilă Dornești – Gura Putnei – Putna, în lungime de 39,031 km, se află 8 puncte de oprire, informează un comunicat al CFR.

Pentru a satisface cerințele de transport local și pentru a permite transportul către obiectivele turistice importante, se vor înființa temporar alte 4 puncte de oprire în linie curentă (halte), după cum urmează:

  • Halta Rădăuți Gara Mică, la km 7+230;
  •  Halta Vicov Motel, la km 22+600);
  • Halta Putna Troiță, la km 1+680;
  • Halta Putna Centru, la km 4+350.

 Sinteză: Mariana Drăgoi