În sudul Indiei, transportul feroviar şi aerian este perturbat din cauza inundaţiilor

Transportul feroviar şi aerian a fost perturbat în statul Kerala din sudul Indiei din cauza inundaţiilor, a alunecărilor de teren şi a prăbuşirii mai multor clădiri rezidenţiale şi poduri, soldate cu moartea a peste 40 de oameni în ultima săptămână – au anunţat autorităţile locale. Aeroportul internaţional Kochi a anunţat suspendarea zborurilor până sâmbătă, după ce pista de aterizare a fost inundată. Autorităţile au solicitat turiştilor să evite celebra staţiune Munnar din districtul Idukki, din cauza inundaţiilor.

Kerala este o destinaţie turistică populară, cu peisaje, cascade şi plaje foarte frumoase. Din cauza ploilor abundente, autorităţile statului au fost nevoite să elimine excesul de apă din zeci de rezervoare, provocând inundaţii în aval. Inundaţiile au afectat regiuni importante în 12 dintre cele 14 districte ale acestui stat indian. Potrivit agenţiei de ştiri Press Trust of India, autorităţile statului Kerala au anunţat că, începând din 8 august şi până în prezent, numărul victimelor inundaţiilor a ajuns la 44.

Ploile musonice ucid anual sute de oameni în India. Sezonul ploios începe în iunie şi se termină în luna septembrie./cstoica/cvanatoru

www.foxnews.com/world/2018/08/15/heavy-monsoon-rains-kill-44-in-southern-india-close-airport.html – 15 august)