FUChSIADA – un nou concept de spectacol interactiv

În luna august, Asociația Montage dă startul celui mai nou proiect cultural „FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk” sau, mai pe scurt, FUChSIADA, un spectacol „work in progress” conceput de Anca Maria COLȚEANU după scrierile lui URMUZ și produs de artistul Anca Maria Ciofîrlă.

Proiectul se va desfășura în 12 episoade de creație și performance, în spații publice, cu acces liber și vor fi filmate în întregime pentru a fi integrate în spectacolul final, unic și irepetabil, creat de artiști și spectatori în egală măsură, cu participarea actorilor: Adriana Titieni, Adelaida Zamfira, Flavia Hojda, Pavel Ulici, Răzvan Krem Alexe, Alexandru Buescu, Alexandru Sinca, Emilian Mârnea.

Vineri 17 august, între orele 16:00 – 18:00 în Gara de Nord este programat primul episod cu lectura unor texte din URMUZ și momente de performance. Apoi spectatorii sunt invitați să urmeze echipa de producție la Muzeul Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, sector 1 unde, sâmbătă 18 august între orele 13:00 – 17:00, se va desfășura un atelier de dramaturgie în care vor avea lor discuții pe baza dramatizării, despre caracterul personajelor propuse în spectacol și se dă startul atelierelor de creație de costume, cu implicarea directă a publicului, sub coordonarea scenografei Sofia Ovejan. Duminică 19 august între orele 11:00 – 16:00 tot la Muzeul Național al Literaturii Române va avea loc atelierul de sound design „De la cuvânt la muzică” ținut de compozitorul Ovidiu Savu cu invitații săi și cu participarea directă a publicului.

Următoarele episoade de creație și performance sunt programate pentru zilele de 24 – 25 -26 august la Casa Universitarilor, 1 – 2 septembrie în Parcul Kiseleff, 6 – 7 septembrie la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu și 25 – 26 – 27 septembrie la Teatrul Dramaturgilor Români.

FUChSIADA este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Municipiului București și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” – SA. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Mai multe informații http://galeriemontage.com/, https://fuchsilism.wordpress.com și https://www.facebook.com/FUCHSISMUL/