Târgul de carte Gaudemus Litoral şi-a închis porţile

Un spectacol extraordinar de muzică şi dans a marcat aseară, la Mamaia, închiderea celei de-a zecea ediţii a Târgului de carte Gaudemus Litoral. A fost o ediţie care a stat sub semnul mai multor aniversări, după cum relatează colegul nostru de la Radio România Constana, Adrian Băncilă:
Reporter: De zece ani, Târgul Gaudeamus scrie istorie la Mamaia. Un nou episod s-a încheiat aseară, în piaţeta Perla. A fost o ediţie cu multe noutăţi, desfăşurată sub egida Centenarului, a celor 140 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamei, dar şi a împlinirii a 90 de ani de existenţă a Radio România. La închiderea târgului au fost acordate diplome şi premii, dar şi trofeul Miss Lectura, care i-a revenit domnişoarei Maria Dobre.
Maria Dobre: Pasiunea mea este cititul. Am descoperit-o târziu, prin liceu, dar de atunci, deşi sunt la Medicină, reuşesc să-mi fac timp o oră, două pe zi să citesc şi beletristică şi mă relaxează foarte mult şi probabil mă scoate puţin din stresul zilnic.
Reporter: Trei edituri au primit Trofeul Gaudeamus, iar cea mai râvnită carte a fost „Harry Potter” de J.K. Rowling. Tot ceea ce are legătură cu lectura, cu radioul, cu informaţia si cu plaja nu poate fi decât o bucurie a noastră, a spus în încheierea conf.univ.dr. Daniel Citirigă, preşedintele de onoare al târgului.
Daniel Citirigă: Trebuie să recunosc că a fost o mare bucurie să aud că cea mai râvnită carte a târgului a fost o carte pentru copii. Senzaţia primară care duce un copil spre citit este imaginea părinţilor lui. Dacă cultivăm acest tipar de copil, vom avea nişte adolescenţi cultivaţi şi sănătoşi, nu doar fizic, ci şi mintal şi vom avea o societate şi o ţară sănătoasă din punctul acesta de vedere intelectual.
Reporter: Ediţia a X-a a Târgului de carte Gaudeamus Litoral s-a încheiat cu celebrul „Gaudeamus igitur”./gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 august)