Ciclism: Succes românesc de senzație sub ochii lui Contador!

Singurul nostru campion paralimpic, Eduard Carol Novak și-a făcut o echipă de ciclism foarte puternică în acest sezon. Team Novak a reușit zilele trecute o performanță rară pentru ciclismul românesc în Turul Ungariei, competiție de categorie 2.1 din calendarul UCI.

Ucraineanul Andrii Bratashchuk s-a impus în etapa a 3-a de 206 kilometri chiar sub privirile legendarului Alberto Contador. La Cegled, fostul multiplu campion din Turul Italiei, Spaniei și Franței a dat startul competiției alături de primarul localității.

Competiția a fost transmisă LIVE la televiziunea maghiară și pe canalul Eurosport2, iar fostul mare ciclist a comentat la superlativ performanța echipei din Miercurea Ciuc.

Rutierul formației harghitene a avut o evadare foarte spectaculoasă de peste 130 km. Alături de alți doi rutieri s-a distanțat din start la peste 9 minute de pluton. În ultimii kilometri, pe fondul apropierii rapide a plutonului, Bratashchuk a sprintat solitar și a terminat cursa cu ceilalți zeci de cicliști la câțiva metri în spatele său.

În clasamentul general, Team Novak a terminat pe locul 5 din 19 echipe, dintre care 3 pro-continentale. La invididual, cel mai bine clasat rutier al formației harghitene a fost Oleksandr Prevar – locul7.

Performanțele vin la doar o săptămână după victoria echipei în Turul Ținutului Secuiesc și cu o lună înainte de Turul României, competiție care se reia cu ocazia Centenarului Marii Unirii după cinci ani de absență. 120 sportivi din peste 15 țări se vor alinia pe 18 septembrie la startul din Alba Iulia.

„A fost un rezultat senzațional, cred că este una dintre cele mai importante victorii de la existența echipei în 2004 mai ales prin prisma modului în care a fost obținută. Să evadezi peste 100 kilometri, cu trei echipe pro-continentale pe urmele tale, cu milioane de oameni la TV, înseamnă un mare beneficiu de imagine pentru ciclismul românesc. Avem o echipă puternică în acest sezon, am dovedit asta și la Turul Ținutului Secuiesc, și sunt optimist că putem obține un rezultat important și la Turul României. Pânâ atunci vom participa și în Turul Bulgariei pentru ne menține în formă”, a precizat Eduard Carol Novak, managerul echipei ciucane, cvintuplu campion mondial și președinte al FR Ciclism.