După ce a adus Botoșaniul pentru prima dată în istoria clubul moldav în Liga 1, tehnicianul Cristi Popovici vrea să repete isprava și cu Aerostar Bacău, cu toate că începutul de sezon nu este tocmai cel dorit

”Vreau să fim surpriza Ligii a doua!”

Antrenorul Cristi Popovici i-a luat pe băcăuani de jos și a reușit să-i propulseze în Liga a doua. După primele etape, echipa are doar un punct din nouă posibile, dar tehnicianul are mare încredere în băieții săi și spune că sigur victoriile vor veni.

Înfrângere cu 1-0 acasă cu Pandurii, în etapa de debut a noului sezon,  1-1 la Metaloglobus și 0-2 pe teren propriu cu Chindia. Acestea sunt rezultatele obținute de Aerostar în Liga a doua sub comanda lui Popovici. Antrenorul care i-a preluat pe băcăuani din Liga a treia are la activ o promovare cu FC Botoșani în Liga 1 și speră ca în viitorul nu prea îndepărtat să mai reușească acest lucru.

”Am făcut jocuri bune, am foarte mulți debutanți, e important, chiar dacă suntem nemulțumiți că avem doar un punct după trei etape, că am jucat bine în ambele meciuri, ne-am dominat adversarii și asta ne dă încredere în meciurile următoare. Îmi doresc să fim surpriza plăcută a campionatului. Momentan, sunt realist. Ca obiectiv fix avem salvarea de la retrogradare și să încercăm să ne clasăm cât mai sus” – Cristi Popovici, antrenor Aerostar Bacău.

” În vestiar suntem optimiști și credem că putem termina acest campionat pe locurile 8-12. Nucleul de jucători a rămas cel din sezonul trecut, este posibil să simtă jucătorii un șoc față de Liga a treia, dar nu din punctul de vedere al valorii. Am încredere în jucătorii mei, în transferurile făcute și cred că ne vom îndeplini obiectivul: salvarea de la rerogradare” – Gabi Voicu, team-manager Aerostar Bacău.

”Este cel mai puternic sezon din istorie”

Băcăuanii, singurii reprezentanți ai județului în liga secundă, sunt conștienți de cât de dificil este acest campionat față de cel în care n-au avut emoții prea mari pentru promovare. Cei de la Aerostar spun că de abia așteaptă să se dueleze cu ”granzii” din Liga a doua.

” În liga a treia plecam favoriți la fiecare meci în parte, poate mai puțin cu Oțelul și Miecurea Ciuc, iar acum noi suntem cei care venim din spate și adversarii sunt favoriți. Este cea mai puternică serie din istorie, s-au adunt multe echipe de tradiție: UTA, Timișoara, Mioveni, FC Argeș, Petrolul, U Cluj, Chindia… ele au mulți suporteri la toate meciurile, lucru foarte plăcut pentru toată lumea. Jucătorii au onoarea și șansa să joace pe marile stadioane ale țării și se pot simți fotbaliști jucând în fața unor arene pline” – Cristi Popovici, antrenor Aerostar Bacău.

” Liga a doua este mult mai interesantă decât prima ligă în acest moment.Un alt sac în spate pentru noi este faptul că nivelul Ligii a doua este cel mai ridicat din ultimii 10-15 ani. Abia așteptăm să jucăm la Petrolul, la Cluj, la Timișoara, acolo unde suporterii sunt fanatici și fac o atmosferă senzațională” – Gabi Voicu, team-manager Aerostar Bacău.