“O naţiune care nu-şi cunoaşte istoria nu are viitor.”

Anul acesta, la 1 decembrie, se împlinesc 100 de ani de la făurirea României Mari. În fiecare an, Radio România Regional îţi prezintă cel putin 100 de motive să spui ”Eu aleg România”. Am vizitat 100 de locuri de vis din România. Am redescoperit împreună 100 de români pentru istoria lumii. Am cântat imnul ţării împreună cu sportivii de aur ai României, iar anul trecut am ascultat 100 de melodii ale românilor.

Acum, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România prezintă cele mai importante 100 de momente din istoria poporului român pentru că viitorul unei naţiuni este strâns legat de moştenirea trecutului.

Din 27 august, vei afla de la noi, fie ascultând programele radio ale studiourilor teritoriale Radio România din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Reşiţa, Timişoara şi Târgu-Mureş, fie poţi vedea cele 100 de filme de prezentare pe www.eualegromania.ro şi pe paginile de socializare ale studiourilor teritoriale (Facebook şi Twiter) sau pe canalul Youtube dedicat proiectului eualegromania.ro.

8 echipe de producţie din toată ţara, peste o sută de ore de filmare, documente inedite, sute de ore de editare audio şi video, toate pentru a ilustra Istoria românilor în 100 de momente esenţiale.

100 de evenimente ce au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente.

100 de momente definitorii din istoria românilor pentru Centenarul României, 100 de zile, 100 de materiale audio difuzate de 3 ori pe zi în programele studiourilor teritoriale, 100 de filme de prezentare pe canalul Youtube dedicat proiectului eualegromania.ro sau pe paginile reţelelor de socializare ale posturilor teritoriale.

Ştiţi câte motive avem să fim mândri că suntem români? Ascultă Radio România Regional şi vei afla!

Evenimente şi oameni de excepţie pentru Centenarul României.

O campanie în cadrul proiectului Moştenitorii României.

Eu aleg România!

RADOR – 23 august