• Săptămâna aceasta spunem: „La mulţi ani, Mihai Mălaimare!”
  • Casa de Producţie TVR vă propune spectacolul „Cafeneaua” , text şi regie Mihai Mălaimare

 Mihai Mălaimare s-a născut  în 27 august 1950, la Botoșani.

A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1973, la clasa profesorilor Moni Ghelerter, Zoe Anghel Stanca, Geta Angheluță. A fost şef de promoție și a primit repartiție la Teatrul Național București. A jucat în spectacole ca Richard al III lea de W. Shakespeare (1975), A douăsprezecea noapte de W. Shakespeare (1984), Cyrano de Bergerac de E. Rostand (1976), Fata din Andros de Terentiu (1977) Romulus cel mare de Durenmatt, (1977) Alexandru Lapusneanu de V. Stoenescu (1978), Filumena Marturano de Ed de Fillippo, Mantaua de Gogol, Harap Alb de Raducu Itcus, etc. A regizat și a scris scenariul pieselor Actorul, Clovnii.

A studiat pantomima la Școala de Teatru „Jacques Lecoq” din Paris.

În 1990 si-a deschis propriul teatru numit Masca, pe care îl conduce. A jucat în spectacole ca Medievale, în rolul păpușarului, Clovnii, în rolul lui Fratelini, Mantaua de Gogol (Akaki), A murit moartea, măi!,  după Ion Creangă (rolul Ion) Oina, la care a scris scenariul, a regizat și a jucat rolul unui clovn, Gardienii veseli (rolul colonelului).

La Teatrul Național Radiofonic a debutat în anul 1974 cu piesa Mușcata din fereasta de V.I. Popa, urmată de Baladă pentru nouă cerbi de D.R. Popescu, spectacolul muzical Cheia succesului sau Titanic vals de Tudor Mușatescu, Boemii de Ovidiu Dumitru, De dragul ei, Fata din Andros de Terențiu, Epicene de Ben Johnson, a regizat spectacolul Domnul de Pourceaugnac, în anul 2011 a scris scenariul și a regizat spectacolul pentru radio Ex libris al Teatrului Masca. De asemenea, a participat la numeroase emisiuni radio de varietăți și emisiuni dedicate copiilor.

A debutat pe marele ecran în 1976, în Doctor fără voie, apoi a jucat în Reteaua S, Nea Marin miliardar, Caruța cu mere, Sosesc păsările călătoare, Șobolanii roșii, etc.

Mihai Mălaimare mare este doctor în istoria teatrului, a fost profesor la UNATC, secția actorie în perioada 1984-1989, a predat actoria la Universitatea Ecologica, a predat pantomima la Școala de Teatru Pygmalion din Viena, a scris cărțile Maidane cu teatru, Demisia, Șansa.

S-a înscris în Partidul Social Democrat in 1995 si a fost deputat de Botoșani, președinte al Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților (2000-2004) și președinte al Comisiei Parlamentare pentru UNESCO (2008), membru in Consiliul Național al Audiovizualului. A demisionat in 2006 si s-a înscris în Partidul National Liberal, a renunțat la politica in anul 2008.

Mihai Mălaimare este casatorit cu regizoarea Anca Dana Florea si are 4 copii.

CAFENEAUA

Scenariul Mihai Mălaimare

Spectacol realizat in colaborare cu Teatrul Masca

Distribuţia:

Pantalone – Mihai Mălaimare

Pulcinella – Sorin Dinculescu

Brighella – Cosmin Creţu

Arlecchino – Valentin Mihalache

Capitano – Aurel Sorin Sandu

Pedrolino – Andrei Drăgulescu

EA – Dora Iftode

Rafaela – Alina Crăiţă, Ana Sivu- Daponte, Adriana Bordeanu,  Oana Dragnea, Laura Dumitraşcu Duică, Graţiela Bădescu

Scenografia şi costumele: Sanda Mitache

Coregrafia: Ion Tugearu

Muzica: Paul Urmuzescu

Canto: Marius Olteanu

Lupte scenice: Ioan Albu

Acrobaţie: asist. univ. dr. Ionuţ Corlaci

Director de imagine: Aurel Pițigoi

Regia de montaj: Gini Ignat

Redactor: Sînziana Miloşoiu

Producător: Silviu Jicman

Regia: Mihai Mălaimare

„Cafeneaua” este un spectacol viu, un musical despre iubirea la toate vârstele, despre nebunia nopţilor de vară cu lună plină, lânga cea mai frumoasă fântână din lume: Fontana di Trevi.

Într-o cafenea din Roma anilor interbelici, asezată chiar lângă Fontana di Trevi unde zilnic îşi beau cafeaua şase bărbaţi de vârste diferite – apare Ea, o necunoscută care le tulbură minţile. Fiecare, de la cel mai june la cel mai în vârstă, într-o maniera comic- romantică, îi va face acesteia o temperamentală declaraţie de dragoste, sperând să fie cel ales. Femeia, însă, dispare la fel de misterios cum a apărut, lasându-i pe cei şase să tânjească după iubire, bând zi de zi aceeasi gustoasa cafea la Fontana di Trevi. Actorii cântă live pe muzica lui Paul Urmuzescu.

Program de difuzare:

TVR 3: Duminică, 26 august, ora 20:00

TVRi: vineri, 24 august, ora 23:00, sâmbătă, 25 august, ora 16:00

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR .

Producător coordonator: DEMETER András István