Documentarul Marea Unire – România, la 100 de ani va fi difuzat în rețeaua R.A.D.E.F RomaniaFilm

Agenția Națională de Presă AGERPRES a încheiat un acord de parteneriat cu R.A.D.E.F RomaniaFilm, în urma căruia filmul documentar Marea Unire – România, la 100 de ani va fi difuzat în cinematografele companiei din întreaga țară, începând cu ziua de 24 august, până la finalul anului 2018.

Astfel, filmul va fi difuzat o dată pe lună în cinematografele Florin Piersic din Cluj-Napoca, Patria din Craiova, Dacia din Piatra Neamţ, Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu, Patria din Deva, Europa din Bucureşti, iar de două ori pe lună în cinematografele Central Brăila, Unirea Botoşani, Modern Craiova, Dacia Baia Mare, Sebastian Papaiani din Piteşti. Proiecţiile din luna decembrie urmând să fie programate pentru data de 1.

Intrarea este liberă pentru toate proiecțiile, iar programele cinematografelor pot fi citite la linkul http://www.romaniafilm.ro/cinematografe.

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este realizat de Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu. Imaginea este semnată de Alfred Schupler, Sergiu Olteanu şi Andrei Cârlan. Reporteri au fost Marilena Stănescu, Mihuţ Năstăsache şi Camelia Moise. Grafica, sunetul şi montajul sunt semnate de Andrei Cârlan, asistent tehnic fiind Alexandru Vintilescu.

Trailerul documentarului poate fi accesat la: https://goo.gl/3V2Xfa.

Pe parcursul anului 2018, AGERPRES a organizat și continuă să organizeze mai multe evenimente și parteneriate, în România și în străinătate, dedicate Centenarului Marii Uniri, prin care dorește promovarea filmului documentar.