Proteste anunțate la Chișinău

Poliţia din Republica Moldova a început urmărirea penală „in rem”, în cazul pregătirii unor eventuale tulburări în masă, la protestul de mâine, de la Chişinău, organizat de opoziţia pro-europeană şi reprezentanţi ai societăţii civile. Cu mai multe informaţii, Ala Boţan, de la Radio Chişinău.
Corespondență din Republica Moldova – Reporter: Ala Boțan – Într-o sesizare transmisă formațiunilor politice care sunt printre organizatorii manifestației, Poliția face trimitere la mesaje lansate pe rețelele de socializare, prin care s-ar face chemări la dezordini în masă și aplicarea violenței. Potrivit sesizării, Poliția le cere organizatorilor să prevină acțiuni violente sau de dezordine în masă, atenționându-i că pot fi trași la răspundere. Pe de altă parte, președinta partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat într-o conferință de presă că, de fapt, guvernarea ar fi cea care ar pune la cale violențe, ia rpoliția este cea care este obligată să prevină astfel de situații și nu organizatorii.
Maia Sandu: Noi le spunem instituțiilor statului că ele sunt cele care primesc bani din impozitele cetățeanului pentru ca asigure ordinea publică. Responsabilitatea este a dânșilor. Noi am chemat și continuăm să chemăm oamenii la proteste pașnice. Noi nu admitem violența și am văzut că doar guvernarea este cea care vrea să transforme aceste manifestații pașnice în violențe.
Reporter: Mișcarea de Rezistență Națională ACUM, formată din partidele politice de opoziție și reprezentanți ai societății civile a anunțat un amplu protest duminică, 26 august, în Piața Marii Adunări Naționale, care va continua și a doua zi, când în Republica Moldova va fi marcată Ziua Independenței./fdoman/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 august)