Şedinţa Consiliului General al Capitalei

Mai multe proiecte de hotărâri au fost aprobate săptămâna aceasta de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Printre acestea se află înfinţarea unei reţele de centre pentru sănătatea femeii şi de asistenţă pentru seniori, precum şi acordarea unui sprijin finaciar pentru achiziţionarea de rechizite pentru elevi. Totodată, a fost aprobat un program municipal de investiţii în infrastructură, dar şi alte proiecte care vin în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului din Bucureşti. Cu detalii Daniela Mănuţă.
Reporter: Pentru a reduce abandonul şcolar, primăria va acorda un sprijin financiar în valoare de 450 de lei, odată pe an, pentru achiziţionarea de rechizite şcolare, în cazul în care venitul pe membru de familie este sub 1900 de lei. Pot beneficia de acest sprijin sub formă de decont elevii bucureşteni cu vârste între 6 şi 14 ani. Un proiect aprobat în şedinţa Consiliului prevede înfiinţarea reţelei metropolitane „Asistenţă pentru seniori – respect pentru vârsta a treia”, care va fi compusă din şase cămine destinate persoanelor vârstnice, câte unul în fiecare sector al Capitalei. Reţeaua va avea o capacitate de aproximativ 600 de locuri şi se vor alătura celor 500 existente. Totodată, va fi înfiinţată şi reţeaua de centre pentru sănătatea femeii, care va include clinica Sfânta Agata şi câte un centru medical la spitalele Prof. dr. Panait Sârbu, Filantropia, Cantacuzino, Nicolae Malaxa şi Sf. Maria. Aici vor putea fi făcute investigaţii medicale în mod gratuit.
A fost aprobat şi un program multianual de modernizare a străzilor, prin care se doreşte ca toate străzile din Bucureşti să fie asfaltate şi cu utilităţi publice./apuscasu/menescu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 august)