Campioana României la volei, CSM București, a transferat două jucătoare din naționala Japoniei

Tigroaicele au acum patru nipone în lot, după ce Kanami Tashiro și Inoue Kotoe au semnat cu echipa la care erau deja Naoko Hashimoto și An Saita.
Echipa de volei CSM București se întărește pentru noul sezon competițional și dă o adevărată lovitură pe piața transferurilor. După ce au reușit să semneze prelungirea contractului cu Naoko Hashimoto – căpitanul formației în campionatul trecut – și apoi să o aducă pe An Saita în lotul pregătit de Ferhat Akbaș, tigrii au mai perfectat două mutări de top.
Ridicătoarea Kanami Tashiro este născută la 25 martie 1991, are 1.73 metri înălțime și 70 de kilograme și a participat cu naționala țării sale la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Inoue Kotoe, în vârstă de 28 de ani, născută la Kyoto, este una dintre cele mai bune jucătoare din lume pe postul său, libero, fiind deținătoarea mai multor premii individuale, printre care ”cel mai bun libero – la  World Grand Champions Cup”, în 2017 sau ” Asian Club Championship „Best Libero”‘, în 2010.

Tehnicianul tigroaicelor, Ferhat Akbaș, s-a arătat extrem de încântat că cele două jucătoare pe care le antrenează la naționala Japoniei vor face parte din lotul CSM București în noul sezon : „Suntem fericiți că avem la CSM București patru sportive de top din voleiul japonez. Ne vor da calitate și viteză jocului, iar acest lucru îmi place în mod deosebit. Voi încerca să le fac pe Kotoe și Tashiro să se adapteze cât mai bine, aceasta fiind prima lor experiență la un club din afara Japoniei. Naoko și An Saita și-au arătat deja valoarea în voleiul european anul trecut și ne vor ajuta și acum. În noul sezon ne vom lupta să prestăm un volei de calitate, atât în campionatul României, cât și în Liga Campionilor”.

Sinteză: Mariana Drăgoi