PNL şi USR resping orice politizare pe tema iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei

Liberalii resping orice politizare pe tema iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei. Liderul PNL, Ludovic Orban.
Ludovic Orban: Biroul Executiv lasă libertate senatorilor Partidului Naţional Liberal să voteze în conformitate cu propria conştiinţă. Rrespingem categoric orice politizare a acstui subiect, orice încercare de a stoarce voturi, aşa cum face Tăriceanu şi cu Dragnea, de pe urma acestei iniţiative cetăţeneşti, care a fost semnată de trei milioane de cetăţeni români. Readucem aminte faptul că de un an de zile proiectul este blocat în Senat numai datorită relei-voinţe a majorităţii guvernamentale conduse de Dragnea şi de Tăriceanu şi considerăm că în această chestiune fiecare cetăţean trebuie să voteze liber, în conformitate cu propria conştiinţă.
Realizator: Aşadar, parlamentarii USR au anunţat deja că vor vota împotriva propunerii care urmează să fie discutată în plenul Senatului. O temă falsă – astfel a caracterziat preşedintele USR, Dan Barna, referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei.
Dan Barna: Este o temă falsă, este o temă folosită a patra oară, acum, de Liviu Dragnea, pentru a muta atenţia societăţii de la temele cu adevărat importante, de la destructurarea justiţiei, de la destabilizarea statului de drept, pe o temă care nu adresează nicio problemă reală a societăţii noastre de astăzi. Recomandarea noastră de vot pentru colegi este de vot împotrivă la acest punct al ordinii de zi.
Realizator: Declaraţiile consemnate de reporterul nostru Alexandra Cristea.
Reporter: Declaraţie consemnată de reporterul RRA Alexandra Cristea./roprea/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 septembrie)