Doi dintre baschetbaliştii americani din lotul Cuza Sport au fost atacaţi cu sticle, cuţite şi săbii

Unul dintre cei doi baschetbalişti americani de la o echipă din Brăila înjunghiaţi noaptea trecută a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Tânărul de 24 de ani are un plămân perforat, iar starea lui este gravă, susţin medicii. Cei doi tineri sunt de culoare şi au fost transferaţi cu doar o lună în urmă la echipa Cuza Sport din Brăila. Cum s-a petrecut incidentul şi cine sunt suspecţii, ne spune corespondenta noastră, Gina Bahor:
Reporter: Sâmbătă seară, într-un club din Brăila, doi dintre baschetbaliştii americani din lotul Cuza Sport au fost atacaţi cu sticle, cuţite şi săbii de o gaşcă. Joseph McClain, în vârstă de 26 de ani, şi Darrel Bowie, în vârstă de 24 de ani, au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, iar acum unul dintre baschetbaliştii de la Brăila a fost transportat la Bucureşti cu ecliptoterul SMURD. Sportivul are multiple plăgi prin înjunghiere în abdomen. Din declaraţiile unui martor, agresorii au fost deranjaţi de culoare pielii tinerilor americani. De la strigăte jignitoare, indivizii au sărit pe baschetbalişti când s-au dus la toaletă, au scos armele arme şi au lovit. Agresorii au reuşit să părăsească clubul până la sosirea echipajelor de Poliţie şi Jandarmerie. În spaţiul în care s-a produs evenimentul sunt camere de supraveghere, iar din filmări au fost identificaţi agresorii, principalul suspect fiind un cunoscut infractor brăilean, deosebit de periculos, acum căutat de poliţişti. Colegii celor doi sportivi americani, care se aflau împreună cu aceştia pe terasă, au mers la audieri la Poliţie şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila pentru a fi audiaţi. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală, a declarat inspector de Poliţie Laura Dan, purtător de cuvânt al Poliţiei Brăila.
Realizator: Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a comunicat că a luat cunoştinţă de cazul celor doi baschetbalişti şi urmăreşte îndeaproape incidentul. Nu este pentru prima dată când un sportiv de culoare care joacă pentru un club din România este victima unui astfel de incident. Un alt baschetbalist american, legitimat la un club din Giurgiu a fost ucis în octombrie 2011 de către un tânăr din localitate cu care a avut un conflict. Ucigaşul a primit şapte ani de închisoare, însă a fost eliberat condiţionat după ce a executat cinci./cpodea/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 septembrie)