Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, consideră că Rusia recurge la acţiuni de provocare

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, consideră că Rusia recurge la acţiuni de provocare, fie că este vorba despre avione de luptă ruseşti care se apropie de spaţiul aerian al României şi al NATO, fie că desfăşoară manevre militare.
Mihai Fifor: Este modalitatea Federaţiei Ruse de a-şi dori să arate că reprezintă o forţă şi că poate reprezenta oricând o ameninţare. Noi spunem că, de la anexarea Peninsulei Crimeea, Federaţia Rusă practic se învecinează cu noi, dar lucrul acesta, desigur, nu ne ridică o problemă. Noi, ca ţară membră a NATO, împreună cu Polonia, asigurăm practic un echilibru pe flancul estic al Alianţei, suntem în orice moment pregătiţi să apărăm partea aceasta a NATO. România este principalu furnizor de securitate şi de stabilitate în această zonă, între Marea Neagră şi Balcanii de Vest.
Realizator: Ministrul apărării a participat astăzi, la Arad, la manifestări prilejuite de comemorarea a 74 ani de la luptele duse de către Detaşamentul Păuliş pentru apărarea defileului Mureşului./csimion/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 septembrie)