Începe a doua sesiune a Programului Rabla

De astăzi începe a doua sesiune a Programului Rabla – după ce guvernul a aprobat suplimentarea cu 30 de mii a numărului de tichete prin care românii îşi pot schimba maşinile cu unele noi. În prima sesiune din acest an au fost casate peste 20.000 de automobile vechi. Anul acesta nu se pune problema ca maşinile aduse la casare să aibă inspecţia tehnică valabilă, însă este posibil ca măsura să fie introdusă de anul viitor – a explicat, pentru Radio România Actualităţi, Dorin Corcheş, vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu:

Dorin Corcheş: Discuţia cu privire la acel ITP nu poate fi luată pentru această sesiune, sigur, poate fi un subiect pe care să îl abordăm anul viitor pentru că o posibilă implementare a unui astfel de demers, adică un ITP valabil, ne atestă faptul că ne dorim să scoatem acele autoturisme care sunt în circulaţie.

Realizator: Valoarea tichetului pentru Rabla Clasic este de 6.500 de lei, în timp ce la Rabla Plus reducerea este de 45.000 de lei pentru achiziţia unui automobil nou sută la sută electric – mai transmite reporterul Radio România Actualităţi, Alexandru Lancuzov./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 septembrie