Semnarea Protocolului de parteneriat între Uniunea Profesiilor Liberale din România și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

În ziua de 13 septembrie 2018, Adrian Vascu, președintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, și Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România,au semnat un important Protocol de parteneriat, care își propune promovarea reciprocă a celor două organizații, precum și dezvoltarea unor programe și evenimente în beneficiul profesiilor liberale în general și al profesiei de jurnalist. În document este stabilit cadrul pentru organizarea în comun de evenimente în vederea promovării  reglementărilor din domeniul profesiilor liberale, precum și promovarea în comun a unor iniţiative legislative şi a unor acte normative, de natură să conducă la îmbunătăţirea cadrului de exercitare a profesiilor liberale, inclusiv a profesiei de jurnalist.

Printre altele, părțile își asumă să își promoveze în mod reciproc imaginea, în cadrul evenimentelor pe care le întreprind separat și în comun, în măsura în care există interdependențe cu cele dezvoltate de către cealaltă parte și să-și promoveze reciproc imaginea în cadrul evenimentelor, produselor și serviciilor dezvoltate separat și în comun (seminarii, expoziții, conferințe, dezbateri).

În acest scop au fost convenite următoarelemodalităţi de lucru:

  • Consultări sistematice pentru identificarea de evenimente comune în vederea atingerii obiectivelor acestui Protocol de parteneriat.
  • Asigurarea schimbului reciproc de informaţiişi date cu privire la derularea evenimentelor comune şi realizarea obiectivelor convenite. Astfel:

– UPLR va asigura cadrul pentru participarea jurnaliștilor membri ai UZPR la evenimentele pe care le organizează, facilitând obținerea de informații și interviuri cu personalitățile prezente, inclusiv pentru realizarea de materiale audio-video.

– UZPR va disemina în mass media informațiile de interes public privind evenimentele organizate în parteneriat cu UPLR, prin site-ul și publicațiile proprii şi/sau prin transmiterea către membrii jurnaliști a comunicatelor de presă.

Au fost prezenți la semnarea acestui protocol Gheorghe Ialomițianu – prim-vicepreședinte, Dan Manolescu – vicepreședinte și Nicolae Mirică – secretar general, din partea UPLR, respectiv Corneliu Cârlan – ziarist și Nicu Profir, fotoreporter, din partea UZPR.

UZPR