Senatorii îşi reiau activitatea

Senatorii îşi reiau de astăzi activitatea. Astăzi este așteptat un raport al Comisiei pentru politică externă din Senat, în urma audierii de săptămâna trecută a ambasadorului României la Washington, George Maior. În cadrul întâlnirii, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat că performanța acestuia ca ambasador este una foarte slabă și a anunțat că va solicita Ministrului de Externe rechemarea sa în țară. Călin Popescu-Tăriceanu i-a reproșat că declarațiile sale au fost neinspirate când a comentat scrisoarea fostului primar al New York-ului, Rudolph Giuliani.

Pe de altă parte, ambasadorul României la Washington a respins toate acuzaţiile şi a precizat că şi-a îndeplinit datoria în interesul naţional românesc, în timp ce opoziția, prin vocea senatorului PNL Alina Gorghiu, consideră că audierea a fost „o reglare de conturi”.

Pe ordinea de zi a plenului Senatului figurează astăzi o propunere legislativă prin care se instituie Ziua Dăruirii. Donații de alimente, produse sau fonduri, activități de tip voluntariat ori donare de sânge vor dezvolta altruismul, bucuria de a dărui și relațiile între membrii comunității – arată inițiatorul.

De asemenea, pe ordinea de zi se află și proiectul Guvernului „Investește în tine”, prin care se facilitează accesul la finanțar pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-26 ani, integrați în sistemul de învățământ. Acest program presupune acordarea unui credit în valoare de până la 40 de mii de lei, pe o perioadă de zece ani, pentru plata cărților, rechizitelor sau taxelor de studii, inclusiv pentru familia celui care accesează creditul./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 septembrie