Serviciile judeţene de ambulanţă şi SMURD vor fi dotate cu maşini noi

Peste 1.200 de maşini de salvare urmează să intre în dotarea serviciilor judeţene de ambulanţă şi SMURD. Decizia privind achiziţia acestor maşini a fost explicată de executiv prin necesitatea de a îmbunătăţi capacitatea de intervenţie în cazuri de urgenţă.

Reporter: Marilena Frâncu – Investiţia este necesară în contextul în care la acest moment parcurile de maşini, atât din serviciile de ambulanţă, cât şi cel deţinut de SMURD sunt învechite. La nivelul Serviciului de Ambulanţă judeţene, spre exemplu, 1.000 de maşini au peste 500.000 de km parcurşi în regim de urgenţă, iar 450 dintre acestea au peste 600.000 de km, în condiţiile în care durata optimă de exploatare este între 200 şi 300.000 de km.

Achiziţia autospecialelor va fi efectuată în cadrul unor proiecte prin care se urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale în toate regiunile ţării. Finanţarea proiectelor se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, în limita sumelor anuale aprobate cu această destinaţie Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 septembrie