Franța va găzdui, pentru prima dată în istoria sa, Ryder Cup

Franța va găzdui, pentru prima dată în istoria sa, Ryder Cup, pe terenul Golf National din Saint-Quentin-en-Yvelines. Peste 300.000 de spectatori sunt așteptați să ia parte la competiție, care se va desfășura între 25 și 30 septembrie 2018, pe parcursul Albatros.

Golful este cel mai practicat sport individual din lume, însă în timpul Ryder Cup, devine un sport de echipă. Pe parcursul unei săptămâni, între 25 și 30 septembrie 2018, cei mai buni jucători din Europa și Statele Unite vor concura în echipe pe parcursul Albatros.

Inaugurat în 1990 și situat la câțiva kilometri de Paris, terenul Golf National, mândria golfului francez, este gazda permanentă al Open-ului Franței și va fi locul de desfășurare a competiției de golf la Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Ryder Cup este organizată la fiecare doi ani, alternativ, pe terenuri europene și americane. Competiția a fost creată în 1927 de către englezul Samuel Ryder. Inițial, competitoarele au fost Statele Unite și Marea Britanie, dar din 1979, o echipă europeană se confruntă cu o echipă americană.

În deschiderea Ryder Cup,  pe terenul de golf al  Disneyland Paris, va avea loc Junior Ryder Cup,  în cadrul căreia se vor confrunta două echipe formate din jucători și jucătoare cu vârste mai mici de 18 ani. Pe 24 și 25 septembrie, Federația franceză de Golf va invita 5.000 de tineri să urmărească partidele și să ia primele lecții de golf în cadrul unor ateliere ludice.

Ryder Cup este al treilea cel mai urmărit eveniment sportiv din lume, după Cupa Mondială la Fotbal și Jocurile Olimpice și pentru Franța reprezintă o bună oportunitate de a-și prezenta bogăția și diversitatea patrimoniului sportiv.

Istoria golfului din Franța datează din 1856 odată cu crearea clubului de golf de la Pau, primul inaugurat în Franța, dar și cel mai vechi din Europa Continentală. Open-ul Franței, creat în 1906, este cel mai vechi și cel mai mare turneu de golf din Europa continentală.

Sinteză: Mariana Drăgoi