”Nadia Sports Experience”

Fundația Nadia Comăneci lansează în această toamnă proiectul ”Nadia Sports Experience”. Primul eveniment din cadrul acestui proiect – ”Pașaport pentru sport în sectorul 5” – va avea loc în acest weekend, 22-23 septembrie a.c., între orele 10.00 și 14.00, în Parcul Sebastian din Capitală, la eveniment urmând să fie prezentă și marea gimnastă Nadia Comăneci.

Proiectul își propune creșterea interesului pentru sport și pentru activități de mișcare în aer liber, precum și identificarea și selectarea unor copii cu potențial sportiv. Evenimentul se adresează copiilor de 7-11 ani (clasele primare: pregătitoare – clasa a IV-a) și este organizat de Fundația Nadia Comăneci în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” și Clubul Sportiv Școlar Steaua București.

În cadrul evenimentului, copiii vor participa la activități specifice a 10 discipline sportive (gimnastică, atletism, handbal, baschet, tenis de masă etc), dar și diferite activități distractive pentru întreaga familie.

Selecția și îndrumarea pentru disciplinele gimnastică artistică, judo, lupte greco-romane, rugby, baschet, volei, handbal, atletism vor fi asigurate de Clubul Sportiv Școlar Steaua. Selecția și îndrumarea pentru tenis de masă vor fi asigurate de Clubul de Tenis de masă Stirom și Clubul Sportiv Școlar Nr.1, în timp ce gimnastica ritmică și aerobică se va desfășura sub îndrumarea antrenorilor de la Clubul Sportiv UNEFS.

Copiii participanți primesc un ”Pașaport pentru sport” și pentru fiecare disciplină sportivă testată vor primi o ștampilă în acest pașaport, iar la acumularea a cel puțin cinci ștampile copiii sunt răsplătiți cu premii surpriză.

În plus, copiii care dovedesc aptitudini pentru o anumită disciplină sportivă intră în baza de selecție a Clubului Sportiv Școlar Steaua şi unii dingtre ei ar putea beneficia de o sponsorizare pentru practicarea sportului respectiv, sponsorizare acordată pe durata unui an, în cadrul proiectului “10 pentru sport!” al Fundației Nadia Comăneci.

Sinteză: Mariana Drăgoi