Portul Tulcea va fi modernizat în următorii ani

Portul Tulcea va fi modernizat în următorii ani. Primul pas spre această investiţie a fost făcut astăzi de autorităţile judeţene, care au adoptat o hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor. Cu detalii, corespondentul nostru Irinel Călin.
Reporter: Proiectul pentru aprobarea documentaţiei de modernizare a portului Tulcea a fost votat astăzi cu unanimitate de către consilierii judeţeni tulceni. Este vorba despre o investiţie estimată la cca. 180 de milioane de lei, fonduri prealocate prin Instrumentul Teritorial de Investiţii „Delta Dunării”, ce vizează inclusiv zona de promenadă de pe faleză.
Dragoş Ioniţă, administratorul falezei Tulcea şi a infrastructurii portuare de la Dunăre: Absolut necesară este realizarea unei investiţii, plus că soluţiile identificate asigură un trafic mult mai bun pentru navele ce tranzitează portul Tulcea.
Reporter: Potrivit autorităţilor judeţene tulcene, lucrările ar putea demara chiar de anul viitor, iar durata estimată nu trebuie să depăşească 36 de luni. După investiţia în podul peste Dunăre în zona Brăila, modernizarea falezei din Tulcea este a doua mare investiţie finanţată prin ITI „Delta Dunării”./schelaru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 septembrie)