Contribuţia slujitorilor Bisericii la înfăptuirea Marii Uniri din 1918 a fost evocată în cadrul conferinţei „Preoţii Unirii”

Contribuţia slujitorilor bisericii la înfăptuirea Marii Uniri din 1918 a fost evocată săptămâna aceasta în cadrul conferinţei „Preoţii Unirii”, organizată la Clubul Ţăranului Român. Preotul doctor Laurenţiu a vorbit despre rolul clerului în întreaga istorie a românilor:

Preotul doctor Laurenţiu: A vorbi despre preoţii români în lupta pentru Unire nu sunt graiuri şi cuvinte ca să aduci acest laudatio ereilor români. Unirea nu este numai cea din 1918, Unirea Mare, Unirea înseamnă toate încercările de-a lungul secolelor de păstrare a ţării acesteia, a spaţiului carpato-danubiano-pontic şi preoţii au stat lângă popor.

Se poate numi că Biserica şi statul şi ţara au format o armonie extraordinară, o armonie divină. Mai mult, România fiind parcă o ţară din trei părţi – Ardeal, Moldovă, Ţară Românească – este o trinitate, o triadă frumoasă, fantastică, în spaţiul acesta, dar şi între ţările Europei./ilixandru/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 septembrie