A fost finalizat proiectul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

Cristina Grecu – A fost finalizat proiectul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, iar reprezentanţii Companiei de Drumuri verifică acum documentul înaintat de proiectantul japonez. Contractul, de 433 de milioane de euro, care prevede că podul trebuie să fie finalizat până în 2022 a fost câştigat de constructori din Italia şi Japonia. În premieră pentru şantierele din România, deţinătorii reţelelor de utilităţi vor efectua propriile relocări pentru ca lucrările să înceapă din primăvară, a explicat pentru Radio România Actualităţi purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri, Alin Şerbănescu.
Alin Şerbănescu: Constructorul, în momentul în care ajunge în amplasament, pe şantier efectiv, să aibă liber tot şantierul, să nu se mai întâlnească acolo cu cabluri, cu ţevi de gaz. Vom încredinţa direct administratorului utilităţilor partea de execuţie, adică cel de la gaz îşi va muta singur conductele de gaz, cel de la curent îşi va muta singur stâlpii de curent. Avem o experienţă care ne-a arătat cam pe unde apar blocajele şi încercăm să găsim soluţii astfel încât să le deblocăm şi să scurtăm timpii de execuţie. În Europa, mai sunt două poduri suspendate, cel din România va fi al treilea, iar cel mai faimos pod suspendat din lume este Golden Gate din Statele Unite ale Americii.
Realizator: Podul de la Brăila peste Dunăre va avea 2 kilometri lungime şi va asigura legătura directă între Galaţi şi Brăila, pe de o parte, şi Tulcea, de cealaltă parte, fără trecerea fluviului cu bacul sau ocolirea pe la Giurgeni sau Feteşti. Proiectul este finanţat din fonduri europene, reaminteşte reporterul nostru Alexandru Lancuzov./schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 septembrie)