Fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a vorbit despre rolul religiei în crearea păcii

Întors din Coreea de Sud, unde s-a desfăşurat Summitul Mondial al Păcii, fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a vorbit, în această noapte, la emisiunea „Serviciul de noapte”, de la Radio România Actualităţi, despre rolul religiei în crearea păcii.
Emil Constantinescu: Toată activitatea mea ca preşedinte al Academiei Diplomației Culturale din Berlin, unde am lansat „Inițiativa Levant pentru pace globală”, a avut de la început scopul să aducă împreună liderii religioși, pentru a da un mesaj hotărât că nu există incitarea la război în niciuna din religii, ci, dimpotrivă, fundamentul tuturor religiilor este pacea.
Realizator: Fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a primit premiul organizatorilor Summitului Global al Păcii în semn de recunoaştere a eforturilor depuse de-a lungul timpului pentru promovarea păcii în lume. Participanţii la reuniunea din Coreea de Sud au pledat pentru dezvoltarea la nivel global a unei culturi a păcii, menite să pună capăt conflictelor armate, dar şi pentru implicarea tinerilor şi a femeilor în construirea unei lumi fără războaie./asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 septembrie)