Goethe-Institut s-a mutat în casă nouă

Un Pavilion Cultural, botezat „Pavilion 32”, unde se află biblioteca și sala de evenimente, etajul 1 al unei alte clădiri de birouri de 8 etaje unde funcționează în 6 săli de curs ultra modern echipate și o a treia clădire care este chiar fosta grădiniță germană și în care se află acum administrația și birourile departamentelor de cultură și limbă germană, reprezintă noua casă a prestigiosului institut.

În weekendul 5-6 octombrie 2018 va avea loc pe Calea Dorobanți 32 festivitatea de deschidere intitulată Goethe-Fest, un festival de două zile ce are ca tematică jocul.

Pe 5 octombrie se deschide Goethe-Fest, cu vernisarea expoziției „Games and Politics” care este înscrisă în Noaptea albă a Galeriilor. Este o expoziție de jocuri video care provoacă vizitatorul să reflecteze asupra rolului jocului în societatea actuală și abordează, în plan artistic, tematici precum critica mijloacelor media, migrația, raporturile de putere, rolul sexelor și militarismul.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 5.10-21.10.2018 în următorul interval orar: luni-vineri, orele 15-20; sâmbătă, orele 11-18 și va fi ghidată pe toată perioada de către doi studenți de la UNARTE.

În ambele zile de festival, odată cu lăsarea întunericului, vă veți putea bucura de o proiecție interactivă pe fațada noului sediu. Instalatia vizuală se concentrează pe tematica video games, fiind inspirată din expoziția Games and Politics.

Goethe-Institut Bukarest

www.goethe.de/bukarest

Calea Dorobanți 32

010573 Bucuresti

Tel. +40 726148670

Sinteză: Mariana Drăgoi

RADOR – 28 septembrie