Aflat la prima ediție, SALON BD BRAȘOV își propune să stimuleze interesul publicului pentru banda desenată cu tematică istorică, să ofere artiștilor de bandă desenată șansa de a (re)descoperi istoria recentă în anul Centenarului. În urma unui apel național, artiști din toată țara au participat la concursul “România 100 în benzi desenate”. Echipa care a stabilit portofoliul de subiecte istorice ale concursului, a fost formată din istoricul Georgeta Filitti, Adrian Silvan Ionescu directorul Institutului de Istoria Artei, regizorul Șerban Georgescu și Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov. Lucrările patricipanților la concursul național vor fi expuse în cadrul expoziției ,,România 100 în benzi desenate”.

„Este foarte important ca artiștii români să fie încurajați să facă bandă desenată autohtonă și iată acum un eveniment care-i promovează. De ce este important? Pentru că altfel pierdem aceste talente care se orientează către piața occidentală și poveștile venite din alte țări și, de multe ori acești artiști, renunță la domeniul benzii desenate.” Mihai I. Grăjdeanu, autor de bandă desenată, membru al echipei organizatoare Salon BD Brașov – “ROMÂNIA100 în benzi desenate”.

Deschiderea oficială a Salonului are loc joi 4 octombrie 2018, la sala Olimpia Brașov, str. George Coșbuc nr.2, începând cu ora 16:30, în prezența organizatorilor și a câștigătorilor concursului național.

Sinteză : Mariana Drăgoi