Donald Trump a acceptat demisia ambasadorului SUA la ONU, Nikki Haley

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat, marţi, că a acceptat demisia ambasadorului SUA la ONU, Nikki Haley, care îşi va părăsi funcţia la sfârşitul acestui an. Trump a precizat că Haley, care era guvernator al statului Carolina de Sud, când Trump a desemnat-o ambasador la ONU, i-a spus în urmă cu şase luni că îşi doreşte o perioadă de pauză.

Adresându-se reporterilor, în Biroul Oval, Trump a lăudat activitatea „extraordinară” a lui Nikki Haley şi şi-a exprimat speranţa că aceasta ar putea reveni în administraţia sa, în altă calitate. Preşedintele a precizat că peste două-trei săptămâni va desemna persoana care o va înlocui pe Nikki Haley ca emisar la ONU.

La rândul său, Nikki Haley a afirmat că îşi va continua atribuţiile de ambasador la ONU până la sfârşitul acestui an şi s-a declarat „mândră” că a făcut parte din administraţia lui Donald Trump. Haley a precizat că nu va candida la preşedinţie în 2020, însă a promis că îl va susţine pe Donald Trump la următoarele alegeri./mbrotacel/fcostea

REUTERS – 9 octombrie