Preşedintele ALDE a anunţat că ministrul energiei nu va da avizul pentru OUG privind înfiinţarea FSDI

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că ministrul energiei, Anton Anton, nu va da deocamdată avizul pentru ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii deoarece doreşte să se consulte mai întâi cu experţi din Polonia pe tema proiectului similar pe care doreşte să-l construiască coaliţia de guvernare de la Bucureşti. Un demers oficial pentru invitarea autorităţilor poloneze a fost deja făcut, iar preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost informat, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu:

Călin Popescu-Tăriceanu: Vrem să facem un schimb de opinii. Au o experienţă deja în domeniu şi aşa cum spuneam şi ieri, o astfel de discuţie foarte utilă, pentru a afla care au fost greşelile pe care le-au făcut, a încerca să le evităm şi a-i da o perspectivă cât mai bună, adică a face din acest fond un instrument eficient de punere în mişcare a investiţiilor, de punere în mişcare a economiilor, de creare de locuri de muncă, de valoare adăugată cât mai importantă pentru economia românească.

Realizator: Toate celelalte ministere şi-au dat avizul pentru proiectul Fondului Suveran de Investiţii, spunea azi ministrul finanţelor. Instituţia pe care o conduce a lansat luna trecută în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care creează cadrul legal general pe care o societate reglementată de Legea societăţilor trebuie să le îndeplinească pentru a fi considerată fond suveran de dezvoltare şi investiţii. Proiectul de act normativ reglementează: scopul, forma legală, capitalul social, strategia şi guvernanţa fondului suveran de dezvoltare şi investiţii, precizează redactorul nostru Alexandra Cristea./ilixandru/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 octombrie