La Ierusalim, la summitul pentru mass-media creştină, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a îndemnat pe participanţi să spună adevărul despre istoria evreilor şi despre despre cine vrea pace şi cine nu vrea pace. Potrivit corespondentului Radio România, Netanyahu s-a referit direct la preşedintele palestinian, acuzat că-i recompensează pe terorişti, care sunt plătiţi pentru a ucide. În acelaşi timp, premierul a subliniat importanţa democraţiei din Israel, care ocroteşte drepturile tuturor comunităţilor. Dragoş Ciocârlan relatează.
Reporter: Premierul Benjamin Netanyahu a criticat Autoritatea Palstiniană că i-a persecutat pe creştini. La Betleem, 80% din populaţie era creştină când Israelul a predat controlul Autorităţii Palestiniene. Astăzi sunt mai puţin de 20%. În discursul său la Conferinţa internaţională a mediei creştine, Netanyahu a abordat mai multe chestiuni începând de la decizia istorică a preşedintelui Donald Trump de a muta Ambasada americană la Ierusalim, capitala eternă, până la ameninţarea Teheranului cu distrugerea Israelului. Dacă cineva pune la îndoială legătura poporului evreu cu Ierusalimul, nu trebuie decât să ia o lopată şi să sape la Ierusalim, să vadă ce găseşte.
Benjamin Netanyahu: Israelul este o democraţie robustă. Susţine şi protejează drepturile evreilor, ale creştinilor, ale musulmanilor. Israelul este singura ţară din Orientul Mijlociu în care comunitatea creştină se dezvoltă, creşte ca număr.
Reporter: Referindu-se la Republica Islamică Iran, Netanyahu a declarat între altele: „Vom face ce trebuie să facem pentru a ne proteja şi ne vom apăra împotriva celor care vor să ne distrugă”./schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 octombrie)