TASS: Serghei Lavrov l-a felicitat pe ministrul de Externe al României cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

Șeful diplomației ruse a trimis o telegramă la Bucureşti, prin care şi-a exprimat încrederea că Federația Rusă și România vor putea valorifica în mod eficient potențialul lor de cooperare pentru dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase în diverse domenii.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, l-a felicitat pe Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe al României, cu prilejul împlinirii celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Moscova și București. El și-a exprimat încrederea în cooperarea bilaterală, reciproc avantajoasă. Acest lucru este menționat în mesajul de luni al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Cu ocazia aniversării, la Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, s-a organizat o expoziție istorică și arhivistică, în cadrul căreia părțile au făcut schimb de telegrame de felicitare, semnate de miniștrii de Externe ai Rusiei și României.

„În documentul adresat de Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, lui Teodor Meleșcanu, ministrul român de Externe, se exprimă încrederea că, „pe baza dorinței istorice a popoarelor noastre de bună vecinătate, de încredere reciprocă și respect, Rusia și România vor putea să utilizeze în mod eficient potențialul de cooperare existent, pentru a dezvolta legături reciproc avantajoase în diverse domenii”, a menționat Ministerul rus de Externe.

În 1878, Imperiul Rus a devenit unul din primele state care au recunoscut independența României, pe care țara balcanică a câștigat-o ca urmare a războiului ruso-turc din 1877-1878.

Traducerea: Viorel Patrichi

https://tass.ru/politika/5675535

TASS (Rusia) – 15 octombrie 2018