Astăzi se încheie exerciţiul naţional „Seism 2018”

Scenariul celei de-a patra zile a exerciţiului „Seism 2018” a inclus, printre altele, şi evacuarea a 65 de pacienţi din cadrul unei secţii a Spitalului Clinic ”Nicolae Malaxa”, ne-a informat reporterul nostru, Cătălin Radu, aflat aseară, la faţa locului. Spitalele din Capitală fiind pline, conform simulării, bolnavii au fost direcţionaţi către unităţile militare de campanie din Bucureşti şi împrejurimi, acolo fiind pregătite alte situaţii. Evacuarea, încheiată cu puţin timp în urmă, s-a desfăşurat bine, a confirmat generalul de brigadă Dan Iamandi:
Dan Iamandi: Era imposibil ca în cadrul acestui mare exerciţiu să nu avem pregatit şi un exerciţiu la un spital de acest gen, un exerciţiu foarte complex de evacuare a unor bolnavi cu diferite afecţiuni. Este o provocare întotdeauna sa desfăşori un exerciţiu la un spital, pentru că niciodată nu seamănă două intervenţii la această categorie de obiective. Continuăm pregătirea şi în viitor şi sunt convins că vom avea un succes real.
Realizator: Prezent la simularea de evacuare, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că la încheierea de astăzi a exerciţiului naţional „Seism 2018” vor fi prezentate primele concluzii./amirea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 octombrie