Veşti incredibile de la Jocurile Invictus din Australia. Militarii români au câştigat aurul la proba de tir cu arc pe echipe, precum şi medalia de aur la tir individual cu arcul olimpic. Un alt rezultat de excepţie a fost obţinut şi la proba de arc olimpic pe echipe, unde România a obţinut medalia de argint. De asemenea, în urmă cu scurt timp, un alt erou Invictus şi-a adjudecat medalia de bronz la proba de tir cu arc invidual. Până acum, militarii români au adunat la Sydney cinci medalii în palmares, cu una în plus faţă de Jocurile de la Toronto.
Redactor: Adrian Ursu – Ziua de astăzi, iată, una fastă pentru sportivii români, dar una extrem de dificilă, pentru că, pe de o parte, vine după cele zece ore de concurs de ieri, atât au stat pe terenul de tir cu arcul sportivii români şi a fost cu adevărat o probă de anduranţă, mai ales că, să nu uităm, cei mai mulţi dintre ei au suferinţe fizice încă puternice.
Ionuţ Butoi, medaliat cu aur la Jocurile Invictus: Ne bucurăm că am putut face, cum să spun, o bucurie tuturor camarazilor de acasă şi, de Ziua Armatei, am reuşit să ne calificăm în finale, ambele echipe, şi compound şi recurve şi, bineînţeles, şi la individual la recurve este în finala mare şi Dorin Petruţ, la compund, în finala mică. Dar important este că am ajuns din nou acolo sus, în frunte, unde ne-am dorit dintotdeauna.
Reporter: Plutonierul major Ionuţ Butoi, colonelul Dorin Petruţ şi generalul Pegulescu sunt eroii care au adus României medalia de aur la Jocurile Invictus de la Sydney.
Dorin Petruţ, medaliat cu aur la Jocurile Invictus: Noi suntem campionii României. Noi suntem nişte veterani. Noi suntem nişte soldaţi ai Armatei Române. Atât doar. Nişte simpli oameni.
Redactor: A fost o competiţie foarte dificilă, mult mai multe provocări faţă de anul trecut la Toronto, faţă de Orlanda, unde, sigur, noi atunci am fost doar observatori…
Dorin Petruţ: Pot să spun că acum competiţia s-a ridicat foarte mult în grad de dificultate.
Reporter: În finală, cei trei arcaşi români la proba de tir compound au învins chiar reprezentativa ţării gazdă, Australia, în componenţa căreia s-a aflat campionul mondial la această probă.
Redactor: Ai noştri au reuşit să treacă peste vântul foarte parşiv de astăzi, care îşi schimba direcţia exact în momentul în care ţinteau şi erau mai concentraţi sportivii români şi au reuşit să mai treacă şi peste puterea echipei Australiei. Toate aceste lucruri s-au transformat în medalii. Sunt mii de copii care vin în fiecare zi să-i vadă pe eroii acestor 13 naţiuni care s-au luptat pe timp de pace pentru a demonstra că, chiar şi fără o mână, fără un picior, chiar fără ambele picioare, cu traume psihice inimaginabil de dure, poţi să mergi mai departe, poţi să devii învingător în propria ta viaţă.
Redactor: Dle general, ce e mai preţios decât aurul?
Augustin Pegulescu, medaliat cu aur la Jocurile Invictus: Mai preţios decât aurul, cred că în momentul acesta este faptul că suntem aici, că suntem cei mai buni dintre cei mai buni şi că, din nou, în 2018, ca şi anul trecut la Toronto, ne-am atins obiectivul.
Reporter: Un rezultat strălucit a obţinut şi echipa de tir cu arcul la proba olimpică. Eugen Pătru, împreună cu Cătălin Pârvu şi Dănuţ Nicula, au obţinut medalia de argint. Vicepremierul Ana Birchall i-a încurajat din tribune pe arcaşii români şi i-a felicitat personal după festivitatea de premiere./csimion/atataru

 

ANTENA 3 (26 octombrie)