Filmul „Lemonade” de Ioana Uricanu intră în cinematografe

Lungmetrajul Lemonade, debutul regizoarei Ioana Uricanu, intră de astăzi în cinematografe. Pelicula a fost turnată integral în America de Nord şi prezintă visul american văzut prin ochii unei românce. Filmul atinge şi teme de actualitate, precum situaţia imigrantului şi problemele cu care se confruntă.
Reporter – Ianna Ioniţă: „Lemonade” spune povestea Marei, o mamă singură de 30 de ani care ajunge în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Contractul se apropie de final, dar îl cunoaște pe Daniel, un pacient cu care se căsătorește. Totul pare rezolvat, însă demersul pentru obținerea documentelor de ședere în țara tuturor posibiltăților ia o turnură neașteptată. Criticul de film Irina Margareta Nistor, despre Lemnade:
Irina Margareta Nistor: Sigur că îți lasă un gust amar, cred că asta și e. E interesant de văzut tocmai pentru că în continuare se pleacă pe capete, să nu pleci chiar cu ideea că acolo totul o să se rezolve.
Reporter: Filmul Ioanei Uricanu îi are în rolurile principale pe Mălina Manovici, Dylan Smith, Steve Bacic și copilul Milan Hurduc./eradu/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALTĂŢI – 26 octombrie