Roberto Benigni revine pe marele ecran pentru a-l interpreta pe Geppetto în noul film scris și regizat de Matteo Garrone, o coproducţie franco-italiană produs de Arhimede cu Rai Cinema şi Le Pacte
”A lucra cu Roberto Benigni Pinocchio şi a regiza Pinocchio sunt două vise care vor deveni realitate în acelaşi film”, a declarat Garrone.
Nici Benigni nu-şi ascunde entuziasmul pentru noul proiect: „Un mare personaj, o poveste minunată, un regizor de excepţie: a-l interpreta pe Geppetto sub regia lui Matteo Garrone este o formă de fericire”.
”Suntem deosebit de orgolioşi – spune Paolo Del Brocco, administrator delegat al Rai Cinema -să facem parte dintr-un proiect de asemenea nivel. Matteo Garrone este unul dintre cei mai importanţi şi originali regizori de film din lume, alături de care cu mai mulţi ani în urmă am început o colaborare care din fericire, continuă. Alegerea lui Roberto Benigni ni se pare o idee genială, iar faptul că marele actor a fost de acord să joace Geppetto este un cadou care ne va rezerva multe surprize minunate.”
Filmările la ‘Pinocchio” vor începe în ianuarie anului 2019, pelicula va fi filmată în întregime în Italia, în regiunile Lazio, Toscana şi Puglia. Personajele şi creaturile imaginare vor fi realizate cu unui realism extraordinar, combinând machiajul cu efectele digitale graţie talentului lui Mark Coulier, câştigătorul a două Oscaruri pentru cel mai bun machiaj (Grand Budapest Hotel, The Iron Lady) şi a VFX Supervisor Rachael Penfold (The Revenant, Cloud Atlas)./cpaunel

www.rainews.it