Comunicat de presă – BestJobs

#SchimbăPostul, noua campanie BestJobs, interzisă chiar înainte de a ajunge la public

București, 29 octombrie 2018 – BestJobs îndeamnă candidații să schimbe postul dacă nu le place programul, în noua campanie semnată Eikon7. Campania a ajuns însă pe micile ecrane doar în cadrul stațiilor TVR1, TVR2, Romania TV, Realitatea TV și B1 TV, iar la radio, în cadrul stațiilor Guerrilla și GoldFM. Refuzul celor mai multe trusturi de media nu s-a bazat pe reglementările CNA, ci strict pe interpretarea subiectivă a mesajului promovat de către site-ul de recrutare BestJobs, îngrădind astfel dreptul la libera exprimare.

„Să alegi să îngrădești expresia artistică sau alegoriile de orice fel, doar pentru că ți se pare că mesajul nostru îți poate alunga publicul, înseamnă nu doar că subestimezi inteligența propriei audiențe, dar și că îi refuzi dreptul la informare. Este un precedent periculos și care ar trebui să ne dea de gândit, în contextul în care, pe de altă parte, trusturile se plâng de intervenția tot mai frecventă a brandurilor pe chestiuni editoriale”, declară Gabriel Brănescu, Head of Branding & Digital Marketing at Eikon7.

Campania BestJobs a vizat principalele stații TV și radio, cu obiectivul de a inspira audiențele să evalueze cât de mulțumiți sunt de situația lor profesională și să găsească curajul de a face o schimbare în carieră.

„Vă rog să aveți în vedere că postul nostru nu va difuza spoturi cu aceste mesaje. Argumentul este unul cât se poate de simplu: nu vom difuza imagini prin care vom recomanda să se schimbe postul/canalul TV. Știm că ideea campaniei este alta însă vă rog să aveți în vedere răspunsul nostru”, a fost răspunsul uneia dintre stații.

„Pot spune că am fost realmente surprinși de refuzul stațiilor de a difuza campania. Ni s-a spus că este o abordare mult prea curajoasă pe care niciun grup media nu o să o accepte. Ne-am încăpățânat să demonstrăm că există niște entități media curajoase, cărora aș vrea să le mulțumesc pentru că au acceptat demersul BestJobs. Cred în mesajul campaniei noastre, iar acum cu atât mai mult! Libertatea este cel mai important bun pe care cineva îl poate deține, indiferent că vorbim de libertatea de a-ți schimba jobul sau libertatea de a schimba un post TV”, declară Călin Fusu, CEO BestJobs.

Lista televizunilor care au refuzat difuzarea spotului: PRO TV, Kanal D, Antena 1, Prima TV, AXN, Digi 24, Digi Sport.

Spotul BestJobs poate fi vizionat aici:

https://www.youtube.com/watch?v=4No5yfzXf3Q&feature=youtu.be

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente. Recent, portalul de recrutare online a lansat serviciul de recrutare pentru perioade scurte, prin care utilizatorii au posibilitatea să experimenteze mai multe joburi și să nu mai depindă de un program fix de lucru.