Şedinţa Biroului Executiv al PNL

Liberalii s-au reunit, astăzi, în şedinţa Biroului Executiv, pentru a discuta despre continuarea demersurilor parlamentare legate de modificările la legile justiţiei, dar şi despre remanierea cabinetului Dăncilă.

Reporter: Alina Bordeiaşu: PNL susţine că remanierea guvernului ar trebui să înceapă chiar cu premierul Viorica Dăncilă. Preşedintele partidului, Ludovic Orban, spunea că, de fapt, prin această remaniere liderul PSD, Liviu Dragnea, urmăreşte să-i recompenseze pe social-democraţii care i-au salvat funcţia de preşedinte al partidului.

Ludovic Orban: Viorica Dancilă este cea mai nepotrivită persoană să conducă un guvern. De asemenea, considerăm că doamna Dancilă, care zice că face evaluarea miniştrilor, nu are capacitatea nici măcar să se autoevalueze pe ea. Ca atare considerăm că această remaniere nu va aduce nimic bun în Guvernarea României.

Reporter: Totodată, PNL solicită revocarea lui Victor Corbea din funcţia de Avocat al Poporului. O cerere în acest sens va fi înaintată birourilor permanente reunite ale parlamentului. Liberalii susţin că acesta a blocat activitatea instituţiei în raport cu cetăţenii. Pe partea de justiţie, PNL va înregistra la parlament două iniţiative care vor transpune în legislaţie recomandările Comisiei de la Veneţia. În privinţa moţiunii de cenzură, Ludovic Orban a spus că aceasta va fi depusă atunci când vor exista cele mai mari şanse să treacă, adică vor fi suficienţi parlamentari ai puterii, convinşi să voteze o astfel de moţiune.

Realizator: Biroul Executiv al PNL a mai aprobat, astăzi, şi o cerere de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea, cerere adresată preşedinţilor celor două camere ale parlamentului ce va fi înaintată birourilor permanente reunite./aburtica/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 octombrie