888: După ruşi, românii se tem cel mai mult de Ungaria

888 (Ungaria), 29 octombrie 2018 – Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent şi dat publicităţii zilele acestea, după Rusia, descendenţii comuni ai dacilor şi romanilor se tem cel mai mult de Ungaria.

În ultima perioadă, societatea română, întotdeauna mândră de vitejia, fidelitatea şi curajul său, a fost “cântărită” recent  de firma “Avangarde” şi a fost găsită uşoară, în sensul că în momentul actual nu există un popor mai fricos şi mai greşit informat decât acesta.

Dintr-o cercetare reprezentativă publicată recent reiese că societatea română are cea mai mare încredere în Angela Merkel, aflată pe moment într-o situaţie nesigură, şi în acolitul acesteia, Emmanuel Macron. Românii au fost mereu dominaţi de instinctul animalic de a se sprijini de cel puternic, astfel nu are o prea mare însemnătate nici încrederea nestrămutată pe care o manifestă faţă de Macron şi Merkel.

Însă este şi mai important de cine se tem românii. În această privinţă ne aflăm pe podium, deoarece după Rusia condusă de Putin, de noi se tem cel mai mult.

Se pare că românii iubesc Germania şi Franţa, pentru că este vorba despre state bogate, în care se duc mulţi pentru a munci şi de unde pot fi cumpărate ieftin automobile uzate în stare bună de funcţionare. De asemenea se ridică la milioane şi numărul celor care vor să-şi ducă viaţa pe teritoriul acestor state.

De Ungaria se tem în primul rând din cauza răpirii Transilvaniei, iar de ruşi din obişnuinţă.

(Autor: Gellért Oláh)

https://888.hu/article-az-oroszok-utan-leginkabb-magyarorszagtol-felnek-a-romanok

Traducerea: Imola Stănescu