Omagiu emoţionant adus victimelor incendiului din urmă cu trei ani, de la clubul Colectiv

Omagiu emoţionant în această seară, la Bucureşti, adus victimelor incendiului din urmă cu trei ani, de la clubul Colectiv. Sute de oameni s-au întâlnit la Piaţa Unirii şi apoi au pornit pe jos până la locul tragediei.

Mulţi alţii li s-au alăturat pe drum. Odată ajunşi în faţa clubului, oamenii au depus coroane, au aprins lumânări şi şi-au amintit de cei care au murit acolo sau în spitale, în zilele de după nenorocire. Reporterul RRA, Alex Buzică, s-a aflat şi el în coloană, a urmărit momentele emoţionante de la club şi este acum în direct, în Radiojurnal.

Reporter: În aceste momente mă aflu în faţa Fabricii Pionierul, acolo unde funcţiona clubul Colectiv în 2015 şi unde astăzi cei prezenţi au transformat trotuarul într-un altar de flori şi lumânări. Unii dintre participanţi la comemorare au realizat şi o cruce albă, pe care scrie cu negru „Colectiv 2015”. Sunt foarte mulţi oameni îndureraţi. Am văzut foarte multe lacrimi. Sunt aici părinţii tinerilor decedaţi, prieteni, colegii acestora, dar şi oameni solidari cu familiile şi victimele. Cu puţin timp în urmă, l-am intervievat pe tatăl unui tânăr decedat în incendiul din clubul Colectiv.

Reporter: La trei ani după incendiul de la Fabrica Pionierul nu s-au găsit încă vinovaţii.

-: Eu cred că nu există vreun interes major de a găsi adevăraţii vinovaţi, pentru că adevăraţii vinovaţi sunt mulţi.

Reporter: Despre sistemul medical vreau să vă întreb, s-a schimbat ceva?

-: Cu regret, trebuie să spunem că schimbările s-au produs în rău, nu în bine. Încă mai mor oameni cu infecţii nosocomiale, încă mai mor oameni din neglijenţă şi din tratamente prost aplicate. E un moment în care comemorăm noi, alături de ceilalţi moartea acestor copii şi pierderea noastră personală, băiatul nostru care a murit nu în incendiu, în spital.

Reporter: În continuare oameni vin la Fabrica Pionierul pentru a depune flori şi pentru a ţine un moment de reculegere la ora la care s-a întâmplat teribila tragedie. Incendiul din Colectiv nu a afectat doar familiile, rudele sau prietenii victimelor. Moartea celor 64 de tineri este o tragedie care a cutremurat România şi pe care fiecare dintre noi./aburtica/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 octombrie