Cuvinte adresate Radio România de preşedintele director general Georgică Severin, aflat la concertul aniversar de la Sala Radio

Realizator: Dăm legătura cum în foaierul Sălii Radio, unde are loc lansarea albumului Radio România 90, de pe care v-am oferit câteva secvenţe. Prezintă Tiberiu Comandaşu, redactor muzical al Editurii Casa Radio.
Tiberiu Comandaşu: Bună seara! Ne aflăm în pauza concertului aniversar şi Editura Casa Radio profită de această ocazie pentru a sărbători şi ea cei 90 de ani de activitate ai Radio România şi totodată 20 de ani se împlinesc anul acesta de când Editura Casa Radio activează pe planul media şi ea este cea care valorifică în acest format editorial arhiva Radio România. Totodată, anul acesta inaugurăm o nouă colecţie a Editurii Casa Radio, este vorba de Colecţia Radio România Muzical, prin care, împreună cu cei de la postul RADIO ROMÂNIA MUZICAL, oferim publicului o serie de albume muzicale, iar primul album care este în această colecţie este albumul aniversar Radio România 90. Îl invit mai întâi pe domnul preşedinte director general Georgică Severin să ne spună câteva cuvinte. Vă mulţumesc!
Georgică Severin: Bună seara! O zi care a început foarte, foarte matinal la RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, s-ar putea, nu sunt convins că e ultimul speech pe ziua de azi, dar nu este o problemă pentru că e o zi mare pentru Radio România. Şi Radio România nu înseamnă numai posturile sale de radio, înseamnă şi orchestrele, înseamnă şi editura, înseamnă şi Gaudeamus, înseamnă foarte, foarte multe lucruri. Şi sunt încântat că Editura Casa Radio, care întâmplător împlineşte şi ea 20 de ani, două decenii, vedeţi, e june prim pe lângă Radio, lansează o nouă colecţie, o colecţie de albume de cea mai bună calitate înregistrate de specialiştii noştri din radio, de nişte regizori muzicali extraordinari, nişte ingineri de sunet fantastici, şi chiar sunt îngrijorat că nu ştiu cine va veni după ei să preia această sarcină, dar care şi-au făcut meseria cu devotament şi cu dragoste. De aceea, vă invit să achiziţionaţi acest album. Nu preţul contează, ci faptul că el marchează 90 de ani de radio, muncă de decenii a celor care au înregistrat şi, dacă vreţi, şi munca de rafinament, de fine tuning a celor de la Editura Casa Radio. Vă mulţumesc, la mulţi ani în Radio România şi vă doresc o a doua parte a concertului cât mai plăcută! Evident, vreau să mulţumesc celor de la RADIO MUZICAL şi CULTURAL care de fapt transpun pe unde muzica minunată pe care noi o oferim aici, în Radioul românesc. Bună seara!
Tiberiu Comandaşu: Mulţumim domnului preşedinte./dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA CULTURAL (1 noiembrie)